Η αντίληψη του χρόνου και η COVID-19

 

Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να εξετάσει τις επιπτώσεις της κοινωνικής και σωματικής αποστασιοποίησης, καθώς και των συνθηκών περιορισμού στην αντίληψη του χρόνου.


Για το λόγο αυτό, χρειαζόμαστε άτομα που είναι διατεθειμένα να αφιερώσουν εθελοντικά λίγο από τον χρόνο τους τις προσεχείς εβδομάδες, για να συμπληρώσουν κάποια ερωτηματολόγια και να εκτελέσουν κάποια μικρά πειραματικά έργα. Η έρευνα θα διεξάγεται διαδικτυακά οπότε είναι απαραίτητο ο υπολογιστής σας να διαθέτει μια σταθερή σύνδεση στο ίντερνετ.


Η πρώτη συνεδρία θα αποτελείται κυρίως από ερωτηματολόγια, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των επόμενων συνεδριών θα αφορά κυρίως την ολοκλήρωση πειραματικών έργων. Μερικά από τα έργα θα πρέπει να τα ολοκληρώσετε κατά τη διάρκεια του περιορισμού, ενώ τα υπόλοιπα μετά από την περίοδο περιορισμού. Θα σας υπενθυμίζουμε αυτόματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) για το τι πρέπει να κάνετε και πότε.


Μπορείτε να αποχωρήσετε από τη μελέτη οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε, αλλά θα σας παρακαλούσαμε για την ομαλότερη διεξαγωγή της μελέτης, πριν αποφασίσετε να πάρετε μέρος να το σκεφτείτε καλά αν είστε διατεθειμένες/οι να ολοκληρώσετε την έρευνα.


Κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας, θα μπορείτε να σταματάτε αν αισθανθείτε κόπωση και να συνδέεστε αργότερα για να συνεχίσετε την έρευνα. Το επιθυμητό θα ήταν να ξεκινάτε και να ολοκληρώνετε ένα κύκλο την ίδια ημέρα.


Στην αρχή της έρευνας, θα σας ζητηθεί να εισάγετε ένα Public ID (ουσιαστικά ένα όνομα χρήστη της επιλογής σας). Αυτό θα μας βοηθήσει να διαφυλάξουμε πλήρως την ανωνυμία των δεδομένων σας, δίνοντάς μας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να παρακολουθούμε την πρόοδό σας. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα μοναδικό Public ID που θα μπορείτε να θυμάστε εύκολα, αλλά δεν θα προδίδει τα στοιχεία σας (όχι το όνομά σας δηλαδή). Θα πρέπει να πληκτρολογείτε το Public ID κάθε φορά που θα συνδέεστε στην έρευνα. Σε περίπτωση που ξεχάσετε το Public ID σας, δεν θα μπορούμε να σας βοηθήσουμε να το ανακτήσετε καθώς τα δεδομένα είναι πλήρως ανώνυμα (ίσως θα βοηθούσε και να το κρατήσετε σημειωμένο κάπου).


Έχοντας σκεφτεί τις παραπάνω προϋποθέσεις, εάν είστε διαθέσιμες/οι να λάβετε μέρος στην έρευνα, παρακαλούμε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο. Αφού επιλέξετε το προσωπικό σας Public ID, θα σας ζητηθεί να δώσετε επίσημα τη συναίνεσή σας για αυτήν τη μελέτη.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ


Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή και την συμμετοχή σας.
Η έρευνα αυτή διεξάγεται ταυτόχρονα σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο (δείτε εδώ).

Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα κατά την διάρκεια της μελέτης, δείτε εδώ ή επικοινωνήστε με την ερευνήτρια εδώ.Χορηγοί/Υποστηρικτές